Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Голф клуб Правец – домакин на първия професионален турнир по голф в България

Дата: 29.04.2010

Голф игрището в Правец ще отвори официално врати на 1 юни като най-достъпният голф комплекс в България

За първи път България ще бъде домакин на професионален турнир по голф, след като голф клуб Правец сключи договор с Европейската професионална голф асоциация (ЕПГА) за провеждането на „Турнир на европейските голф професионалисти” (The PGA Professional Championship of Europe). Шампионатът ще се играе на голф игрището в Правец през октомври 2011 г. и ще е едно от най-важните събития в календара на Европейската професионална голф асоциация.

За значимостта на събитието допринася и фактът, че турнирът на европейските голф професионалисти ще се играе за първи път след 6-годишно отсъствие от сцената на европейския голф – прекъсване, наложено от липсата на подходящ основен спонсор. Последното му издание е през 2004 г. в голф клуб Певеро, Коста Смералда, Сардиния.

На официална среща в Лондон „Тера Тур Сървис”, компанията инвеститор в клуба, подписа договор с ЕПГА за тригодишно спонсорство и домакинство за изданията през 2011, 2012 и 2013 година.

Най-добрите 60 клубни професионалисти от 30 европейски държави ще се състезават за първото място на турнира на европейските голф професионалисти, с награден фонд над 60 000 евро. Форматът на състезанието е строук плей в 4 кръга по 18 дупки. Изигралият с най-малко удари игрището в комплекса Pravets Golf & SPA ще грабне титлата „Клубен шампион на Европа за 2011”. Събитието ще бъде съпътствано и от Про-Ам Турнир.

В подкрепа на сътрудничеството си с голф клуб Правец на 11 май т. г. ЕПГА ще проведе централноевропейската си среща отново в комплекса Pravets Golf & SPA. В нея ще участват представителите на всички професионални голф асоциации в Централна Европа.

С домакинството на турнир от такава величина голф клуб Правец ще издигне имиджа на България, като предпочитана от европейците туристическа дестинация и ще допринесе за развитието на голф туризма у нас, тенденция, наблюдавана от няколко години насам. Обикновено публиката, която съпътства подобни събития, достига няколко хиляди души. Редица престижни медии от континента отразяват шампионатите с професионален статут.

Игрището на голф клуб Правец е най-новото, построено голф трасе в България. Негов дизайнер е известният Питър Харадин, с над 200 голф проекта в портфолиото си. Игрището е с 18 дупки и на него могат да се провеждат турнири от световна величина. То е с класически размери (пар 726 510 м дължина) и разполага с всички голф съоръжения – тренировъчно игрище и голф академия.

Голф клубът е и единственият в България, управляван от чужда компания с опит в областта – базираната в Сейнт Андрюс (Дома на голфа), Шотландия, Бремър голф (Braemar Golf).

Голф клуб Правец е част от комплекса Pravets Golf & SPA, разположен на мястото на популярния в близкото минало хотелски комплекс на езерото в гр. Правец, по-известен като Шатрата. Там сега се издига 4-звезден хотел от испанската верига RIU с 240 стаи, конферентен център с 450 места, 3 000 кв.м. СПА център, казино и нощен бар Шатрата.

Изпълнителният директор на асоциацията Иън Рандъл сподели: „Развълнувани сме, че заедно с голф клуб Правец ще възродим турнира на европейските голф професионалисти. Сигурен съм, че много бързо той ще заеме подобаващото му се място не само в нашия календар, но и в календара на националните професионални голф асоциации. Да бъдеш номиниран за шампион на европейските клубни професионалисти е огромна чест и затова искам да благодаря на Правец и неговите партньори в управлението на Бремър голф – за подкрепата и помощта, която ни оказаха.”

Лъчезар Тодоров, изпълнителен директор на компанията-инвеститор Тера Тур Сървис, коментира: „За нас е удоволствие да бъдем домакини на най-големия шампионат за голф професионалисти, които не се състезават във веригите, и очакваме с нетърпение идването им в Правец. Това спонсорство показва желанието ни да издигнем Правец и България в предпочитано място за туризъм. Очакваме с нетърпение всички участници в турнира през 2011 г., а в следващите години и много голфъри и гости от цяла Европа. Искам да благодаря на Бремър голф и ЕПГА за възможността да проведем този шампионат.”

Информация от голф клуб Правец

Видяна общо: 548 рейтинг: 0.15

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Голф клуб Правец – домакин на първия професионален турнир по голф в България
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.