Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Прогнозират 5 % ръст на туризма

Дата: 30.04.2010

Около пет на сто ръст в туризма за тази година прогнозира министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков на пресконференция след срещата си с генералния секретар на Световната организация по туризъм Талеб Рифай. Рифай посочи, че прогнозата е осъществима.

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов каза, че ръстът се очаква основно от туристи от традиционните пазари за страната - Германия, Централна Европа, Русия, както и от Румъния, Сърбия и Македония.

За миналата година има спад на приходите от туризъм от 5-6 на сто заради кризата, съобщи министърът.

По отношение на проблема с визите за руски туристи министърът съобщи, че Министерството на външните работи се е ангажирало да направи промяна в системата за издаване на визи, като останат възможностите те да се издават в изнесения център, в консулската служба и по електронен път. Работна група ще определи практическия механизъм на тези възможности в рамките на шенгенските изисквания към България като страна кандидатка. Очаква се яснота по въпроса да има в петък, 30 април, уточни Маринов.

България е домакин на 51-та сесия на Комисията за Европа към Световната организация по туризъм на 28 и 29 април в София. Участието в сесията е сред първите прояви на генералния секретар на организацията - представителят на Йордания Талеб Рифай.

Видяна общо: 513 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.