Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Защо федерацията на анархистите няма да проведе традиционното си протестно шествие на 1 май

Дата: 30.04.2010

Солидарността между хората е нашето оръжие против властта!

Тази година, федерацията на анархистите в България, няма да проведе традиционната си публична проява в центъра на София по повод 1 май – международният ден за солидарност с борбите на трудещите се. Причината е, заявеното намерение на БСП да организира първомайски „протест”, с който на практика ще узурпира отбелязването на 1 май за конюктурни политически цели.

Социалистите, докато бяха на власт и провеждаха грабителска и анти-социална политика, отбелязваха 1 май с бира-скара , овехтели шлагери и мажоретки с червени потници . А сега изведнъж (защо ли), се сетиха, че това всъщност е ден за протест. Псевдосоциалното бръщолевене на ръководителите на бившата компартия, цели да заблуди хората и да прикрие тежката отговорност на „столетницата” за настоящето трагично социално-икономическо положение и моралната катастрофа на обществото. За никого не е тайна кои са архитектите на необуздания грабеж наречен „преход”, кои създадоха дивашкия капитализъм, олигарсите, мутрите и всички останали кърлежи пиещи кръв от измъченото тяло на българския народ.

Затова господа псевдосоциалисти – долу ръцете от 1 май!

Другите две прояви заявени за 1май, от една страна на носталгично настроени пенсионери, а от друга на групичка неофашисти, са допълнителна причина да се дистанцираме от всякаква публичност, която евентуално би ни причислила към антуража на БСП.

Синдикатите, които в последните години на 1 май също похапваха бесепарски кебапчета в Борисовата градина, се опитват с различни инициативи да спасят малкото авторитет и доверие което работниците имат към тях, но това от което истински се нуждаят трудещите се в България е нов, борбен работнически синдикат и съвсем скоро, той ще е факт.

Федерацията на анархистите в България ще отбележи тазгодишния 1 май със серия от координирани прояви и пропагандни акции в София и страната, които целят непосредствен контакт с хората и привличането им за каузата на Свободата и Социалната справедливост.

ФАБ

Видяна общо: 651 рейтинг: 0.18

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Защо федерацията на анархистите няма да проведе традиционното си протестно шествие на 1 май
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.