Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Започва поливният сезон в Напоителни системи ЕАД

Дата: 30.04.2010

През тази година Напоителни системи напоява 4 000 дка повече

"Общото количество на заявените прогнозни площи за напояване в страната е 380 000 дка. Това е с 4 000 дка повече от напояваните площи през миналата година. Засиленият интерес се дължи на по-благоприятните условия в сектора на селското стопанство и конкурентната цена на водата, определена от министъра на земеделието и храните, принципал на дружеството”, изпълнителният директор на Напоителни системи ЕАД, Елица Попова.

Тази година цената на гравитачната вода е 22 ст. на куб.м. без ДДС. Цената на помпената вода остава непроменена за трета поредна година. Подробна информация за новите цени за напояване по клонове за 2010 г., може да бъде открита на официалния сайт на Напоителни системи ЕАД, в рубриката Актуално - www.irrigationsystems.bg.

"Първите договори за напояване вече са сключени. За разлика от предходни сезони през тази година няма да бъдат подписвани договори със земеделски производители с неразплатени задължения за минали периоди. Основни водоползватели и тази година остават оризопроизводителите в 3 от клоновете на Напоителни системи ЕАД - Пловдив, Пазарджик и Стара Загора. Те потребяват 81 % от общото количество гравитачно подавана вода от Дружеството и 50 % от помпената. Тази година площите, засети с ориз са увеличени с около 15 %, което представлява малко над 90 000 дка", допълни изпълнителният директор на Напоителни системи ЕАД, Елица Попова.

Частични поливки в Южна България вече са направени, а в останалата част на страната вода ще бъде подадена в средата на месец май. Освен оризопроизводителите, вода за напояване използват и зеленчукопроизводителите, както и земеделските производители, отглеждащи полски и фуражни култури, тютюн и трайни насаждения в страната.

Петя Стефанова
GSM: 0886 350 666, 0885 331 915
press@irrigationsystems.bg ; a.yaneva@irrigationsystems.bg 

Видяна общо: 813 рейтинг: 0.21

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.