Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Български плавателен съд в инцидент с холандски риболовци

Дата: 30.04.2010

Българският кораб Калиакра е ударил в четвъртък сутринта холандския риболовен съд Andries de Vries - UK 143. Инцидентът станал в Северно море край бреговете на Холандия. От удара един от холандските рибари паднал зад борда, но веднага бил издърпан от колегите си. Andries de Vries - UK 143, съпроводен от спасители и брегова охрана, се добрал до най-близкото пристанище. Според информацията от удара в десния борд риболовният кораб е получил пробойна над ватерлинията.

ОТ "Калиакра" изобщо не забелязали сблъсъка, твърдял капитанът на българския кораб, който плава под флага на Малта. Изискали сме рапорти, разговаряхме с капитана, за нас такъв инцидент няма, информацията е малко пресилена, заявиха за ВарнаУтре от българската компания оператор на кораба - Космос Шипинг АД.

Оттам потвърдиха, че Калиакра плава по маршрута си за фредериция, но отрекоха да е съпровождан от фрегатата The Ruyter. Според vesseltraker.com на нея е възложено да следва кораба и да започне разследване на инцидента, включително и да установи има ли по борда на Калиакра зелени следи от боята над ватерлинията на холандския плавателен съд.

Това е второ произшествие с Andries de Vries - UK 143 за тази година, след пожара на борда му през януари. Тогава се наложило двама от 5-членния екипаж да бъдат евакуирани с хеликоптер, а останалите успели да се справят с огъня.

Видяна общо: 539 рейтинг: 0.15

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.