Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

КАТ облекчава трафика към морето

Дата: 19.07.2010

За изтеклото денонощие са станали 23 тежки катастрофи

От КАТ затягат контрола по пътищата заради засиления трафик към морските курорти. Лошото състояние на пътищата, а и влиянието на високите температури върху организма, са сред най-честите причини за пътните произшествия през последната седмица.

Само за изминалото денонощие жертвите на пътя са две. Ранени са 28 души, четирима от тях са с опасност за живота.

Вчера трафикът към Южното Черноморие беше допълнително утежнен от обърнала се цистерна на магистрала Тракия.

През уикенда най-интензивно е било движението по главен път София - Бургас

Екипи на Пътна полиция следят за нередности на изходите на Сливен и Стара Загора. И тази година през отпускарските месеци там ще има засилено полицейско присъствие. Как ще пътуваме това лято до морето по автомагистрала Тракия. Още по темата от Антон Хекимян:

На фона на черната хроника от страната, на кръговото в края на магистрала Тракия, край Стара Загора, няма пътни инциденти. Това не е просто късмет и на се дължи на изостреното внимание на водачите, а най-вече на засиленото полицейско присъствие.

Поне още две години ще разчитаме основно на усилията на полицията, за да стигаме бързо и безпроблемно до Южното Черноморие. След това времето за път ще се съкрати значително, защото ще е готов новият лот на магистралата.

За облекчаване на трафика към морето, освен, че се спира движението на тирове от 6 сутринта до 22 часа вечерта, е издадено разпореждане кметовете на населените места в близост до магистралите Тракия и Хемус да прегледат малогабаритната селскостопанска техника преди началото на активния период за прибиране на реколтата. Движението на малките машини по трасето към морските курорти затруднява трафика и руши настилката.

Видяна общо: 306 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.