Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

2010 кандидатства да е най-горещата година

Дата: 20.07.2010

Светът е на път да запише най-горещата година, откакто се води статистика на температурите, предупреди американският Национален център за климатични анализи. Резултатът са суши на много места по света и притеснения за провал на реколтата.

"Първите шест месеца от тази година са с 0.3 градуса по Фаренхайт по-топли, отколкото е било първото шестмесечие на 1998 г.", твърди Джей Лауримор от центъра за климатичи анализи.

За виновник за горещините се смята климатичният феномен Ел Ниньо.

"В началото на годината имахме един епизод от Ел Ниньо, той отшумя, но допринесе не само за затоплянето на екваториалните части на Тихия океан, а и за неномармално високите температури в света", добавя Лауримор.

Необичайно високи температури са реистрирани в голяма част от Канада, Африка, тропическите морета и в някои части на Близкия изток.

Северните части на Тайланд се борят с най-голямата суша за последните 20 години, а Израел изживява най-дългата и най-тежката суша от 20-те години на миналия век. През настоящата година във Великобритания са регистрирани най-малко валежи от 1929 насам.

Ледът в Северния ледовид океан се разстопи до най-тънкия си слой.

Дали 2010 ще измести 2005-а от върху в класацията за "най-гореща година" ще стане ясно по-късно през годината, когато температурите може да се понижат.

Това е напълно възможно, тъй като се наблюдава преход към климатичния феномен Ла Ниня, който води до понижаване на средната температура в света.

Ройтерс

Видяна общо: 395 рейтинг: 0.11

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.