Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Сдружение на зооинженери остана без разрешение да развъжда селскостопански животни

Дата: 20.07.2010

Министерство на земеделието и храните призна, че министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов е отнел разрешението за селекция и репродукция при селскостопанските животни на организацията на зооинженерите в България.

Причината е, че Българската национална организация на зооинженерите за развъждане на породите селскостопански животни е застрашавала съществуването на породите, с които работи. Като основание за отнемане на разрешението е и "възпрепятстване и непредоставяне на информация на контролните органи". От министерството посочват като друга причина това, че организацията неправомерно е харчила държавни пари.

Сдружението ще бъде заличено от регистъра на развъдните организации.

Тя е най-големият длъжник на държавен фонд "Земеделие" и е една от четирите от общо 28 развъдни организации, които до момента не са възстановили неправомерно изразходваната държавната помощ предоставена през 2009 г., се посочва в съобщението.

Видяна общо: 397 рейтинг: 0.11

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Сдружение на зооинженери остана без разрешение да развъжда селскостопански животни
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.