Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Направихме герб на София от естествени цветя

Дата: 21.07.2010

За първи път гербът на София, направен от цветя, краси столицата. Цветната фигура, съставена от 500 цветя, е по проект на столичната община.

Гербът ще има летен и зимен вариант с подходящите за сезона цветя. Идеята е да се запазят цветовете, отличителни за знамето на София. Като част от идеята столицата да бъде по-пъстра, с цветя и зеленина по различни проекти вече са запълнени над 1300 кв.м. в центъра на града.

Цветният герб е разположен точно на бул. Алея Яворов. Така столичани ще могат да се наслаждават на тази красота дори в най-големите задръствания.

И летният, и зимният вариант на герба ще бъдат еднакво пъстри, заканиха се от общината. Сега живото знаме е съставено от цветята тагетис, лобелия, винка, гнафалиум и сантолина. А мястото никак не е случайно.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: "Важно беше да бъде на по-голямо пространство, тъй като става дума за около 300 кв.м. площ. И не на последно място да се вижда от автомобилите и същевременно да е по-трудно достъпно за пешеходците, за да може да го опазим."

За тази цел общината обмисля да постави и видеонаблюдение. Засега гербът от цветя ще бъде осветяван от прожектори, за да краси и нощна София.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: "Аз искрено се надявам, че това, което сме направили, ще се хареса на всички и чрез вас и когато минават оттук."

Цветният герб струва около 20 хил.лв., дарени от спонсори. А ако успеем да го запазим, може да се превърне в един от безценните символи на София.

Видяна общо: 463 рейтинг: 0.12

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.