Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

МОСВ разреши отстрелването на мечка-стръвница

Дата: 21.07.2010

МОСВ издаде разрешително на държавно ловно стопанство Славейно, с. Славейно, област Смолян”, да организира и осъществи отстрел на една мечка в района на ловното стопанство и община Баните, на чиято територия възникна инцидентът с нараняването на жена от кафява мечка.

Контролът при лова и за спазването на условията в разрешителното се осъществява от РИОСВ-Смолян.

МОСВ даде съгласие и за разселване на 8 броя мечки от област Смолян в подходящи високопланински територии с ниска плътност на вида, далеч от населени места.

Дейността ще се осъществява чрез улавяне и маркиране с нашийници, съоръжени с радиопредаватели и GPS устройства. Методът на улавяне на мечките е чрез ненараняващи стъпни капани, които се проверяват всекидневно.

Дейността ще се осъществява от сдружение за дива природа Балкани, с помощта на РИОСВ-Смолян и дирекция „Национална служба за защита на природата” на МОСВ.

Предстои среща на ръководството на МОСВ с кметовете на 19-те проблемни общини от областта с цел да бъдат координирани действията за предпазване на населението от нападения и щети.

МОСВ планира и среща с ръководството на Изпълнителната агенция по горите за предприемане на дългосрочни съвместни мерки, с които да се гарантира осигуряване на хранителната база на животните далеч от населените места.

Видяна общо: 493 рейтинг: 0.13

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.