Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Как се спасяваме от жегите

Дата: 31.07.2010

Тези дни летните жеги са истинско изпитание за доста хора по света. По любопитен начин се разхлаждат в някои части на Русия, както и в Япония.

Гореща вълна обхвана цяла Русия и хората търсят различни начини за прохлада - дори и обикновено студения район на Якутия в източната част на Сибир. Срещу необчайната жега от 30 градуса хората използват местна забележителност - глетчер на 100 километра от град Якутск.

Тук температурата през цялата година е около 4 градуса, така че мястото е особено подходящо за разхлаждане през юли. Програмата включва снимки за спомен, разходка или просто слънчеви бани.

В Токио са открили още по-необичаен начин за прохлада. Ако при температура от 38 градуса ветрилата не помагат, спасението е... в ледения боулинг. Достъпен, лесен и в самия център на града с него се забавляват и се разхлаждат хора от 3 до 73 годишни.

5-метровата ледената пътека е на разположение на местни и на туристи. При този успех, организаторите мислят да повторят леденото удоволствие и догодина.

Видяна общо: 623 рейтинг: 0.17

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.