Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Позиция на партия Зелените по проекта на Министерството на културата за унищожаване на музикални и театрални институции с дълги традиции в българската

Дата: 27.07.2010

ПП Зелените се присъединява към протеста против проекта на Министерство на културата за безогледното и немотивирано унищожаване на музикални и театрални институции с дългогодишни традиции в българската култура, спечелили международна известност, уважение и незаменимо място в съвременния живот на България. Това не е проблем само на отделна професионална гилдия и на стотиците български музиканти, които ще бъдат изхвърлени на улицата. Това засяга цялото ни общество, което се приобщава към европейския културен свят. И преди всичко засяга бъдещите поколения и духовния облик на страната ни.

Настояваме реформирането на музикалните и театрални сфери да стане след задълбочено и внимателно експертно проучване и подробен обществен диалог със средите, професионално познаващи състоянието, проблемите и перспективите на отделните институции.

Настояваме за изработване на цялостна национална културна стратегия, на Закон за сценичните изкуства и провеждане на реформа, обсъдена с всички свързани с културата организации, в Република България.

Необходимо е задаването на ясни насоки, които да гарантират развитието на българската култура, запазването на традициите и националната й идентичност и ролята й на най-важна част от възпитанието и духовното изграждане на обществото.

Настояваме за незабавно прекратяване на предприетите от Министъра на културата и неговия екип реформи.

ПП ЗЕЛЕНИТЕ

Видяна общо: 593 рейтинг: 0.16

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Позиция на партия Зелените по проекта на Министерството на културата за унищожаване на музикални и театрални институции с дълги традиции в българската
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.