Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Бурите засегнаха Западна България

Дата: 26.07.2010

Бурята от изминалата нощ засегна предимно западната половина от страната. Най-проливни бяха дъждовете в Пазарджик, Пловдив, Плевен и Сандански. В Благоевград също се изсипа силен дъжд. Отводнителните шахти, които не могат да поемат голямото количество вода, отново са причина за наводнени сгради. Собствениците изчисляват нанесените щети на стотици левове: „И, предполагам, че е в резултат на неизчистени шахти на бул. „Св. Св Кирил и Методий". Предишният път се опитах да се свържа с „Гражданска отбрана”, те ме прехвърлиха на пожарната и аз за това вече не викам никой”, каза Стефан Кузманов, собственик на жилището.

В района има и други пострадали къщи.

„От 50 години живеем тука, два пъти, три пъти вече през тоя живот ми се случва такова наводнение - в мазето имам предвид и то благодарение на мръсна канализация, която връща обратно, не по наша вина, разбира се”, допълни Асен Георгиев, също пострадал от наводненията.

Вблизост се намира и новопостроена сграда, където се помещава офис на Български червен кръст. Помещенията там също са пълни с вода. Според собствениците на сградата, вина има както общината така и строителя.

„Не е решен отводняването на целия район, уличните води просто не се отвеждат както трябва и от горе има една улица „Цвятко Аврамов", цялата идва насам. Няма една шахта, която да работи. И накрая тука се явява една от най-ниските точки и рефлектира тука”, каза Симеон Манов, собственик на фирмата-строител.

До момента служители на „Гражданска защита” са се отзовали на всичките сигнали за отводняване на помещения не само в Благоевград, но и в околните села.

И през следващото денонощие се очакват обилни валежи, придружени с гръмотевици в 17 области на страната - предимно от Западна и Централна България.

Видяна общо: 594 рейтинг: 0.16

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.