Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Руски туристи са притеснени от наводненията у нас

Дата: 23.06.2014

Съобщенията в руските и чуждестранни медии за тежките наводнения заради проливните дъждове в района на Варна, в резултат на които загинаха и хора, предизвиква безпокойство в туристите, които планират почивката си в курорта Албена.

"Днес, например, ни позвъни туристка, която трябва утре да излети натам заедно с малкото си дете. Тя е притеснена от чутите новини, а официална информация за положението няма" - разказа директорът на туристическата агенция Надеждное, в Петрозаводск, Андрей Федорович.

Подобни тревожни запитвания получават и други туристически фирми. Въпреки това, агенциите успокояват, че бедствието не е засегнало непосредствено курортните зони. От Солвекс Травъл посочват, че наводненията в България не пречат на летуващите, летищата работят в нормален режим. От агенцията допълват, че не са получавали жалби от туристите. Няма случаи на анулирани почивки или заявки на клиенти за предсрочно завършване на почивките.

От българската компания КИТТ съобщават, че обстановката в курортите е нормална. Има някои пътища, на които е ограничено движението, в частност, властите съобщиха, че затварят пътя към летището от Албена, но проблемите се отстраняват. Времето разбира се не е много приятно, студено е, но прогнозите за следващите дни са благоприятни, трябва да се затопли.

По-рано вицепремиерът Даниела Бобева съобщи, че заради потеницаните негативни ефекти върху туризма в Министерството на икономиката е създаден кризисен щаб, а посолствата зад граница са инструктиран ида предоставят обективна информация. А тя е, че към момента са засегнати само два плажа.

В четвъртък от хотел в Албена бяха евакуирани туристи, след като придошлата река наводни сградата му.

Зам.-министърът с ресор туризъм Бранимир Ботев опроверга публикации в електронни медии, препечатани в чужбина, за бедстващи деца в курортите, засегнати от наводненията.

TourDom.ru

Видяна общо: 1287 рейтинг: 0.60

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.