Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

На форум в Международен панаир Пловдив БАИ отчете скок на инвестициите в най-бедния регион

Дата: 30.09.2014
Иновациите са основен акцент на изложението, организирано от Международен панаир Пловдив
Мерките за привличане на инвеститори бяха представени пред участници в Международния технически панаир в Пловдив от изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Светослав Младенов (в средата)

"Скок на инвестициите, в най-бедния регион на Европейския съюз, отчете Българската агенция за инвестиции на кръгла маса, в рамките на Международния технически панаир в Пловдив. Последните пет проекта, които стартират, са в Северозападна България.
Другата положителна тенденция е фактът, че през последните няколко месеца се инвестира във високотехнологични производства, в областта на машиностроенето, електротехниката и химията, а не толкова в строителството, като беше преди. Така се дава възможност за реализация на кадри с високо образование, защото идват иновативни компании с последно поколение технологии. Сектори, привличащи интереса, са също хранително-вкусовата промишленост, логистиката, туризма, аутсорсинга, ИТ.
Причина за раздвижването са промените в Закона за насърчаване на инвестициите, защото улесниха предприемачите. Като примери мога да посоча намаляването на документите от 12 на един, снижаването на праговете за вложена сума и брой работни места, което стимулира малки и средни предприятия. Съществено значение има и възстановяване на разходите за осигуровки. Преди два месеца правителството върна на 13 компании общо 13 милиона лева. Убеден съм, че промените оказват силен положителен ефект. Те бяха презентирани пред участници в Есенния панаир заедно с проект за популяризиране на предимствата за инвестиране в у нас" - отбеляза изпълнителният директор на БАИ Светослав Младенов.

"Положителни нагласи показват и европейски фирми, представящи се на Международния технически панаир. Радвам се, че тази година нараства интересът на чуждестранните компании към България като перспективна дестинация за внос на техника и технологии" - отбеляза вицепремиерът по икономическата политика г-жа Екатерина Захариева в своето приветствие, преди да открие юбилейното 70-то издание на най-авторитетния делови форум за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа. Той продължава до 4 октомври с участието на 870 фирми от 37 държави. Техните експозиции представят модерни разработки от сферата на машиностроенето, строителството, електрониката, електротехниката, енергетиката, екологията, управлението на водите, информационните технологии, химическата и минната промишленост, транспорта и автосервизното оборудване. Иновациите са основен акцент на изложението, организирано от Международен панаир Пловдив.

Катя Янева, Пловдив

Видяна общо: 1234 рейтинг: 0.58

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | На форум в Международен панаир Пловдив БАИ отчете скок на инвестициите в най-бедния регион
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.