Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

България - оздравителен център на Европа

Дата: 30.09.2014

На 1 октомври, сряда, от 12.00 часа, в пресклуб БТА ще се състои пресконференция на НПО Единение Ден, фондация Кредо Бонум и фонд DST, на тема:

Представяне на проекта „България - оздравителен център на Европа” и ІХ Международна конференция Физика, химия и биология на водата (9 - 11.10.2014 г. - Пампорово).

Целта на първия етап на проекта „България – оздравителен център на Европа” е да се съчетаят интернет технологиите и природните дадености на страната така, че да стимулират милиони интернет потребители да пътуват до България. Крайната цел е родината ни да се превърне в световен център и научен лидер за изследването на водата, обединяващ усилията на над 2000 учени по света, които работят по тази тематика.

От 9 до 12 октомври страната ни ще бъде домакин на престижната конференция за водата, с участието на над 150 известни учени, сред които нобеловият лауреат проф. Люк Монтание, откривател на вируса на ХИВ и СПИН. България е избрана за домакин на високия форум заради уникалните природни дадености и научните постижения в тази област, които я определят като средище за реализация на международния проект „България – оздравителен център на Европа”. Проектът създава реални възможности за ефективно използване на националните водни ресурси и хотелската база в пълния им капацитет. Прилагането и популяризирането му могат да влеят в икономиката ни приход от около 20 млрд. евро за 5 години и да създадат хиляди нови работни места.

Видяна общо: 1415 рейтинг: 0.67

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.