Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Англия.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Най-добрите места за почивка на нудистите

Дата: 08.02.2015
Вече има не само плажове и къмпинги за нудисти, но и градски зони за тях
Най-добрият нудистки къмпинг се намира край град Ровин, който сам по себе си е туристическа забележителност

Общността на хората, които през ваканциите си захвърлят дрехите, за да усетят по-силно досега с природата, е достатъчно силна и многобройна, за да накара търговците да развият мрежа услуги специално за тях. Вече има не само плажове и къмпинги за нудисти, но и градски зони за тях, пътеки за разходка, хотели и дори екскурзии, а Виена организира закрито посещение на музей за тях.

Предлагането, в световен мащаб, очевидно е достатъчно голямо, а Huffingtonpost изготви класация на най-добрите места за почивка на нудистите.

Най-приятното за прекарване СПА, според Huffingtonpost, са минералните бани Кайзер Фридрих, във Висбаден, Германия. Баните, разположени в прекрасно съоръжение от периода бел епок, наскоро отбелязаха 100-годишнината си. Сградата, построена на мястото на постройка, със същото предназначение от римската епоха, включва няколко минерални басейна, сауни, помещения за масажи и възстановяване. Банските костюми са забранени в сауните "по хигиенни причини", но са допустими край басейна. Ако си сложите банския обаче вероятно ще се откроявате на фона на щастливо голите германци, коментират авторите на подборката.

Най-добрият курорт за нудистите е петзвездният Hidden Beach Resort, на мексиканската Ривиера. Скритият плаж се намира на полуостров Юкатан и осигурява най-луксозното ол инклузив обслужване на привържениците на нудизма. Разполага с частен плаж, изолирани джакузита, а бавната река отвежда гостите от стаята директно до водния бар.

Най-добрият курорт за нудистите е петзвездният Hidden Beach Resort на мексиканската Ривиера.

При твърде голямата конкуренция на нудистки плажове изданието Huffingtonpost откроява Таити, край френския курорт Сен Тропе, заради белия пясък, топлината на Средиземно море, изобилието от френски красавици и звезди на модния подиум, между които Наоми Кембъл и Миранда Кер.

Има и круизи за нудисти, а най-добрият се организира от компанията Bare Necessities Tour and Travel, специализирана именно в това. На сайта на туроператора се казва, че той е единственият в света, предлагащ тази услуга. Компанията съществува от 1990 г., а най-препоръчваното за нудисти морско пътешествие през тази година е с луксозна яхта край бреговете на Италия, Гърция, Черна гора, Албания, Словения и Хърватия на цени между 4 и 10 хил. долара.

Най-добрият къмпинг е Валалта, край Ровин в Хърватия. Той е отличен, като най-добрият в категорията си през 2014 г., от международния портал за къмпингари ANWB. Валалта е създаден през 1960 г. разполага с усамотен плаж, два басейна и дори пивоварна наблизо.

Видяна общо: 535 рейтинг: 0.28

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.