Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Англия.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Кълвач понесе невестулка на гръб

Дата: 09.02.2015
Кълвачът може да носи над осем пъти повече от собственото си тегло
Невестулка се вози на гърба на кълвач в полет

Рядък кадър на невестулка, носеща се на гърба на летящ кълвач, е заснел британският фотограф аматьор Мартин Ле Мей.

Ле Мей станал свидетел на случката, докато се разхождал вчера следобед в лондонския Хорнчърч кънтри парк. Макар да изглежда идилично, това е момент на схватка между дребния хищник и птицата, която някак го е понесла на гърба си. Действията на Ле Мей стреснали животните и всичко приключило без жертви, разказва британецът.

"Заснетият момент е наистина много рядък. Кълвачите събират храната си от земята, но не са плячка за невестулките, които обикновено предпочитат едри гризачи, но невестулките били авантюристични животни.
Женската невестулка тежи по-малко от шоколадче Марс, но е дива като лъв, така че не е невероятно да се е вкопчила в птицата" - споделя природозащитникът Люси Куук.

"Кълвачът може да носи над осем пъти повече от собственото си тегло" - коментира водещият на природонаучни предавания Стив Бекшол.

Двамата нямат основания да смятат, че кадърът е фалшив.

Би Би Си

Видяна общо: 504 рейтинг: 0.26

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.