Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Селският и балнеоложки туризъм се рекламират в чужбина

Дата: 10.07.2003
За първи път селският, балнеоложкият туризъм и минералните води в България ще бъдат рекламирани в чужбина, като се представят възможностите за посрещане на туристи.

Първата проява в тази посока ще бъде по време на туристическата борса в английската столица Лондон през ноември, където ще има национално представяне на страната, заяви за Виолета Иванова, изпълнителен директор на "Крас плюс" ООД.

Компанията предвижда да представи тогава три указателя. Те ще бъдат съответно за селския туризъм, за минералните води и балнеотуризма, и "Български туристически страници". Освен в страната каталозите ще се разпространяват и в чужбина по международните изложения и борси, на част от които компанията присъства със собствен щанд в рамките на българското представяне, обяви Иванова. Според нея интересът към България като туристическа дестинация постоянно нараства и е наложително да има повече информация за различните видове туризъм.

В момента няма национални рекламни брошури за страната.

Затова решихме да съставим специални каталози за селския и балнеоложки туризъм, защото виждаме потенциал в развитието им, смята Иванова.

Според нея все повече са запитванията за почивка на село, за която дори туроператорските и агентски компании нямат достатъчно информация.

Указателят за селски туризъм се прави съвместно с Българската асоциация за селски и екологичен туризъм.

В него ще бъдат представени над 300 обекта от цялата страна, отбеляза Чавдар Караджов, рекламен мениджър в "Крас плюс". Каталогът ще е луксозно издание в обем 150 страници на български и английски език, докато този за минералните води и балнеотуризма ще е около 500 страници на български, английски и немски език.

Юри Георгиев

Видяна общо: 484 рейтинг: 0.12

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.