Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Награди на конкурса "Галерия Todoroff"

Дата: 17.12.2003

На 16 декември 2003 г. винарска изба "TODOROFF" обяви на специална церемония ежегоден конкурс за художествени произведения "ГАЛЕРИЯ TODOROFF" на тема "Философията на виното и живота". Конкурсът се провежда с любезното съдействие на Националната художествена галерия.

Жури с председател - г-н ИВАН ТОДОРОВ и в състав:

Г-н БОРИС ДАНАИЛОВ – ДИРЕКТОР НА НХГ
Г-н ДЕЧКО ДЕЧЕВ
Г-н ХАРАЛАМПИЕВ –ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СБХ
Г-н ГРЕДИ АССА
Г-н ИВАЙЛО МИРЧЕВ
се събра на 13 февруари 2004 г., разгледа представените 67 творби и определи следните две първи награди:

Вълчан Петров с творбата си "Магията"
Кирил Матеев с творбата си "Изкушение"
двамата автори получават награди от по 1500 лв. всеки и правото творбите им да бъдат отпечатани върху етикетите от партида "ГАЛЕРИЯ TODOROFF". Това е една специална лимитирана партида от вина от сортовете Мавруд, Каберне Совиньон и Мерло, която ще бъде на пазара от месец март тази година.

Освен тях бяха избрани и откупени още 7 творби на авторите: Иван Милев, Петър Савов, Любен Ангелов, Васко Иванов, Силвия Басева, Велико Маринчевски.

Авторите на номинираните творби ще имат възможността да изложат творбите си на организираните от избата специални изложби. Те ще бъдат изложени по време на промоцията на партидата в НХГ през месец април тази година. Избраните творби поставят началото на "ГАЛЕРИЯ TODOROFF". Конкурсът е първата стъпка от поредица инициативи насочени към подпомагане и популяризиране на българското изкуство у нас и извън пределите на страната.

Гергана Златинова - отдел Маркетинг

Видяна общо: 953 рейтинг: 0.23

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.