Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Справочници Свещеният град Перперикон и Кръстът над Арда

Дата: 25.12.2003

За да може Перперикон да посрещне нарастващия поток от туристи спешно трябва да се напишат и издадат гидове и справочници. Те трябва на популярен език да осветляват историята на Свещения град и да помагат на посетителите да се ориентират в комплекса. През зимата на 2003 г. бяха издадени две такива книги, дело на археолозите, разкриващи Перперикон.

Едната се нарича "Кръстът над Арда", написана е от Н. Овчаров и е посветена на историята на християнството в Източните Родопи. Другата е свързана непосредствено с историята на скалния комплекс и е дело на Николай Овчаров и Даниела Коджаманова - "Свещеният град Перперикон". И двата гида са произведени във варненското издателство "Славена".

Видяна общо: 892 рейтинг: 0.22

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.