Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Забраниха новогодишните подаръци в Саудитска Арабия

Дата: 30.12.2003

Специализираните власти в Саудитска Арабия за запазване на добродетелта и превенция на порока ще проведат операции в южната част на страната, за да се уверят, че в магазините не се продават цветя, ароматизирани свещи или други възможни новогодишни подаръци. Това съобщи местен вестник.

Според ежедневника Al Watan специализираните власти в провинция Асир са решени да бдят за ненарушаването на забраната за немюсюлмански чествания в кралството.

“Ще бъдат изпратени патрули в магазините за цветя и подаръци през двата дни преди идването на новата година, за да се уверим, че не се продават подобни стоки по случай празничната вечер”, пише вестникът, цитирайки шефа на специализирания отряд.

В Саудитска Арабия са забранени и коледните украси, както и подаръците и картичките по случай Свети Валентин.

“За мюсюлманите има само два празника в годината Аид ал-Фитр и Аид ал-Адха”, заявяват държавни представители. Единият от посочените празници бележи края на рамадана, а другият е посветен на поклонничеството в Мека.

Ройтерс

Видяна общо: 936 рейтинг: 0.23

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.