Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

В САЩ предпочитат японските коли пред американските

Дата: 18.12.2003

Автомобилните продажби в САЩ през 2003 г. ще бъдат малко под реализираните през 2002 г., като най-търсени остават японските коли.

Кредитната агенция Standard and Poor"s предвижда, че продажбите през тази година ще бъдат само с 200 000 до 300 000 броя по-ниски, в сравнение с 16,8-те млн. коли, пикапи и др. видове 4X4, продадени през 2002 г. в САЩ.

Трите основни американски автомобилостроители General Motors, Ford и Chrysler загубиха пазарни дялове в САЩ през първите 11 месеца на годината за сметка на Toyota, Honda и Nissan, припомнят от агенцията. Това отчасти се дължи на факта, че Nissan, както и Toyota са се впуснали в производството на пикапи с големи размери, което е един от основните и най-доходоносни сегменти в автомобилостроенето.

Видяна общо: 916 рейтинг: 0.22

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.