Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Сърбия събра $120 млн. долара от туризъм през 2003 г.

Дата: 16.12.2003

Приходите от туризъм в Сърбия през 2003 г. са се увеличили до 120 млн. долара, съобщи днес Слободан Милосавлевич, министър на туризма и услугите. Това е ръст от 80% спрямо миналата година, сочат представените данни.

Според министъра на туризма Сърбия има много по-голям туристически потенциал с оглед нейното стратегическо положение и природни забележителности. Милосавлевич смята, че до няколко години западната ни съседка, чиято туристическа инфраструктура бе почти унищожена след ударите на НАТО през 1999 г., ще може да достигне приходи от милиарди долара от туризъм, както Унгария, Австрия, Чехия и България.

Приоритет на Сърбия в момента е приемането на закон за туризма и финансирането, изготвянето на анализ на туристическите приоритети и финансирането на отделни важни проекти, каза още Милосавлевич.

Агенция Бета

Видяна общо: 875 рейтинг: 0.21

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.