Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Yahoo пуска услуга за изпращане на пари в чужбина

Дата: 16.12.2003

Американската инернет компания Yahoo обяви пускането на нова услуга, позволяваща изпращането на пари в чужбина, дори и получателите да нямат открита банкова сметка. Според Yahoo новата система за международно плащане PayDirect International ще позволи бързото изпращане на пари към 182 държави, баз да е нужно получателят да има сметка Yahoo, дори и достъп до интернет. Щом парите се изпратят от клиент на компанията, лицето, за което те са предназначени, получава до 5-6 дни дебитна карта. С нея могат да се теглят пари от над 800 000 банкомати по целия свят.

От Yahoo уточняват, че поемат разходите по производството и изпращането на картите. Картата функционира като класическа дебитна карта, позволяваща на притежателя си да получи част или цялата сума по сметката си. От сайта на PayDirect клиентите, които изпращат парите, могат да внасят нови пари по сметката до определен лимит. Yahoo вече има подобна услуга в САЩ.

Изпращането на пари на картата ще струва 5,95 долара на изпращача, а тегленето на пари от получателя е срещу 1,50 долара, обяснява Диксън Чу, директор на PayDirect.

От американската компания заявяват, че ще предложат сътрудничество на британската банка HSBC. Компанията за куриерски услуги DHL Worldwide Express, специализираната система за плащания eFunds и комуникационната компания Verso Technologies също ще сътрудничат на Yahoo в развитието на новата услуга.

Видяна общо: 1186 рейтинг: 0.29

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.