Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

McDonald"s продава част от ресторантите си

Дата: 16.12.2003

McDonald"s, най-голямата световна верига от ресторанти за бързо хранене, ще препродаде веригата си пицарии Donatos на основателя им Джим Гроут, съобщиха от компанията. Освен това американският гигант ще прекрати участието си в италианските ресторанти Fazoli"s и ще ограничи разширяването на останалите си второстепенни марки извън САЩ, за да съсредоточи вниманието си върху марката McDonald"s. От компанията не уточняват стойността на сделката за препродажбата на Donatos на първоначалния й собственик, като добавят, че са сключили временно споразумение с Fazoli"s Restaurants за продажба на дела във веригата.

Развитието на “партньорските марки” извън САЩ ще се ограничи, заявява говорител на McDonald"s. Единствените вериги, които ще продължат да бъдат развивани, са мексиканската Chipotle и канадската верига Boston Market (чийто основен продукт е печеното пиле).

Компанията ще спре разширяването на Boston Market в Канада и Австралия, а Donatos – в Германия. McDonald"s ще запази миноритарното си участие във веригата за сандвичи Pret a Manger, но ще затвори тези заведения в Япония, уточнява говорителят.

В края на 2002 г. McDonald"s разполагаше с около 180 ресторанта Donatos, 230 Chipotle и 660 Boston Market.

Ройтерс

Видяна общо: 890 рейтинг: 0.22

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.