Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Boeing дава зелена светлина за пускането на "Dreamliner"

Дата: 15.12.2003

В понеделник Boeing ще даде зелена светлина за пускането на пазара на новия 7E7 "Dreamliner" и ще се опита да убеди авиокомпаниите да поръчат “самолета мечта” – ключов проект за бъдещето на американския гигант. “Програмата 7E7 е една от темите, които се дискутират на събрание на административния съвет на Boeing на 14 и 15 декември в Чикаго (Илиноис), съобщава говорителят на компанията Кен Меркър, без да дава повече подробности. Въпреки това пресата и външни наблюдатели са категорични, че административният съвет ще вземе решение за пускането на 7E7. Първият изцяло нов модел на Boeing от 1990 г. насам трябва да започне да бъде използван от 2008 г.

Според Chicago Tribune официално съобщение от авиокомпанията ще има в сряда в Сиатъл (Вашингтон), където работи екипът, ръководещ проекта 7E7.

Пускането на пазара на "Dreamliner" е изключително важно събитие в дългосрочен план за Boeing. Чрез новия модел авиокомпанията се надява да възстанови част от пазарите си, загубени заради Airbus”, заяви наското Роман Сцупър, анализатор от Standard and Poor"s.

"Dreamliner" ще може да превозва между 200 и 250 пасажери на разстояние от над 15 000 км. Според предвиждания на компанията през следващите 20 години ще бъдат поръчани между 2 и 3 хил. броя от новия модел.

Le Figaro

Видяна общо: 883 рейтинг: 0.22

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.