Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Седмица без имейл е по-стресиращо от развод

Дата: 29.07.2003

Една седмица без имейл достъп е по травматизираща, отколкото развод или пренасяне в нова къща откриха британски учени. Силната зависимост между получаването и изпращането на електронна поща и душевния комфорт, била открита при проучване на влиянието на имейлите върху бизнеса, проведено от софтуерната компания Veritas.

Оказва се, че електронната поща играе основна роля на работното място, показват данните от изследването. Хората стават нервни и депресирани ако нямат достъп до електронната си поща само за 30 минути. Напрежението обаче е най-голямо за служителите от поддръжката. Около една пета от тях се страхуват да не изгубят работата си, ако не успеят да оправят проблемите с пощата и мейл сървърите за възможно най-кратко време.

Според проучването, спирането на служебния мейл, заради грешка в системата може да се окаже фатално. Специалистите от IT отделите също така са подложени на натиск да възстановят всички загубени имейли при засечка в системата. Повече от половината от мениджърите на IT отделите казват, че намирането и възстановяването на имейл от системата им създава значителни трудности.

Над 800 служители от съпорт отделите от фирми в Европа и Близкия Изток са участвали в проучването за ролята на електронната поща. Ситуацията всъщност е доста сложна. Нещата са стигнали дотам, че ако мениджърите на IT отделите не се справят адекватно с проблемите с електронната поща, това поставя под въпрос способността изобщо им да се справят с работата си.

Според Veritas изследването показва обезпокояващи пропуски в сегашната имейл система в компаниите, както и недостатъци в системата за локализиране и възстановяване на загубена поща. Тези слаби страни на системата са рискови за бизнеса и причиняват стрес на работното място - както за служителите от поддръжката, така и за останалите работещи.

Крум Попов

Видяна общо: 461 рейтинг: 0.11

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.