Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Играчка дешифрира езика на котките

Дата: 16.07.2003

Най-големият японски производител на детски играчки - Takara, обяви пускането на апарат, способен да дешифрира мяукането на котките. Новото изобретение ще се появи на пазара през ноември тази година ще се казва "Meowlingual". Електронната конзола, която се побира в шепата на ръката, ще показва на екран речта на мяукащите животинки и ще струва 8 800 йени (75 долара), уточняват от японската компания.

От Takara се надяват, че Meowlingual ще пожъне същия успех като Bowlingual, еквивалентния апарат за дешифриране на кучешкия език и до края на март 2004 г. да бъдат продадени 300 000 екземпляра от новото изобретение. От миналата година до сега японският производител на играчки е продал 300 000 Bowlingual в Япония. Очаква се английската версия да се появи на американския пазар през август и да струва 120 долара.

BBC

Видяна общо: 488 рейтинг: 0.12

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.