Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Съдят KFC за жестоко убиване на пилета

Дата: 08.07.2003

Американската организация за защита правата на животните заведе дело срещу веригата за бързо хранене KFC по обвинение в жестоко отношение при отглеждането и начина на умъртвяване на пилетата. Всяка година над 700 млн. пилета минават под ножа за нуждите на заведенията от KFC.

Организацията "Хора за етично отношение към животните" (PETA), съобщи, че иска KFC да изостави практиката с прерязване на гърлото на пилетата, в полза на по-хуманното им убиване с газ. От PETA подложиха на яростни нападки и рекламната кампания на KFC. Според тях е крайно неуместно да се рекламира такова масово насилие с димящи бутчета на жестоко убити животни.

Защитниците на животните подложиха на унищожителни критики широкоразпространеното интензивно отглеждане на пилета. От PETA настояват пилетата да бъдат отглеждани в по-просторни помещения и да не бъдат ръчно ловени, а селектирани с автоматичен способ.

В отговор от KFC обявиха, че отправените обвинения не отговарят на истината и че компанията държи на хуманното отношение и доброто гледане на пилетата, съгласно установените норми. От KFC обявиха, че често посещават доставчиците си, за да се убедят, че животните са третирани съгласно правилата на веригата.

От фирмата припомниха в своя защита, че през май KFC прие нов правилник за третиране на пилетата, който е в съответствие с исканията на организациите за защита на животните.

Завеждането на съдебен процес е последната мярка, предприета от PETA, след като двугодишната кампания срещу KFC не се увенча с особен успех.

За последните шест месеца активистите от организацията за защита на животните подложиха на засилен бойкот ресторантите на KFC в Германия. Многобройни анти-KFC акции се проведоха също в Рим, Щутгарт и Бомбай.

PETA

Видяна общо: 362 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.