Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Контрабанда на 3005 антични монети предотвратена на ГКПП-Брегово

Дата: 14.12.2005

Контрабанда на 3005 антични монети и предмети предотвратиха видинските митничари на ГКПП-Брегово. Предметите са открити след щателна митническа проверка през нощта на 9 срещу 10 декември в излизащ от България товарен микробус с австрийска регистрация.

Автомобилът е управляван от 45-годишния сръбски гражданин Войслав Берич. Антиките - 3005 антични монети, 6 антични сечива и една стъклена гривна, били укрити в 5 пакета в кухините на микробуса под предната седалка. Най-вероятно те са закупени от прекупвачи на антики в България.

Особен интерес според експерти представлява една от монетите, която е от сребро и по предварителна експертна оценка е изключително рядка.

Най-вероятно заловената пратка е предназначена за продажба в Западна Европа. Съставен е акт за митническо нарушение на сръбския гражданин. Нарушителят и превозното средство са задържани с прокурорско постановление и е образувано следствено дело. От началото на годината това е четвърти случай на задържане на антични монети на пунктовете при Митница-Видин.

БГНЕС

Видяна общо: 447 рейтинг: 0.11

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Контрабанда на 3005 антични монети предотвратена на ГКПП-Брегово
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.