Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Постигнато е съгласие за преговори за продължаване на действието на Протокола от Киото

Дата: 15.12.2005

На пленарно заседание на конференцията за климата в Монреал, Канада, бе постигнато съгласие за преговори за продължаване на Протокола от Киото, който изтича през 2012 г. В предварителните обсъждания за дългосрочни действия срещу затоплянето на планетата ще участват и САЩ.

Съгласието бе постигнато, след като Русия вдигна възраженията си, блокирали заседанието. По силата на това съгласие страните участнички в Протокола, ще започнат "процес на проучване на нови ангажименти на индустриалните страни за периода след 2012 г." Той ще стартира веднага в рамките на работна група, се посочва в текста на споразумението.

Приетият през 1997 г. Протокол от Киото, който налага намаляване на изхвърлянето в атмосферата на газове с парников ефект от индустриализираните страни, изтича през 2012 г. САЩ не са го ратифицирали.

БГНЕС

Видяна общо: 379 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Постигнато е съгласие за преговори за продължаване на действието на Протокола от Киото
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.