Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Утре Жирардели открива ски сезона в Банско

Дата: 16.12.2005

Утре, 17 декември в зимния курорт Банско ще се състои официалното откриване на ски сезон 2005/2006. Организаторите продължават традицията да канят световноизвестни имена в алпийските ски, като тази година сезонът ще бъде открит от петкратния носител на световната купа Марк Жирардели и от олимпийската шампионка Рози Митермайер.

В тяхно присъствие ще бъде обсъдена кандидатурата на София за олимпийските игри през 2014 г., като според председателя на Българската ски федерация Цеко Минев страната има шансове за успех. Разчита се, че ако през 2006 г. Банско получи домакинство за Европейската купа по ски алпийски дисциплини, вероятността от успешен изход на олимпийската кампания ще бъде още по-голяма.

Федерацията по ски съобщи също подробности около новия си бюджет, проведената подготовка за зимната олимпиада в Торино и календара си за дисциплините алпийски ски, скибягане, скискок и сноуборд. За следващата година тя ще разполага с около два милиона лева, от които 750 000 се очаква да дойдат от ДАМС, 150 000 от световната федерация и 1.1 млн. от спонсорите Hyundai, Carlsberg, Първа инвестиционна банка и БТК.

За олимпиадата в Торино квоти са спечелили осем състезатели, като най-много са в алпийските ски - Стефан Димитров, Михаил Седянков, Деян Тодоров и Мария Киркова. В ски скока квотите са две - на Петър Фъртунов и Георги Жарков и по една в останалите две дисциплини ски бягане - Иван Баряков, и сноуборд - Александра Жекова. Последната квота е голям успех за Жекова, тъй като условията за спечелването й са много тежки - над 120 точки плюс класиране до 25-о място в старт от Световната купа. Като цяло всички състезатели са провели интензивна подготовка на лагери в Германия, Австрия, Словения, Белмекен и Черноморието, и от края на месеца ще започнат състезанията им. Според Петър Попангелов двете основни цели за предстоящия сезон са добро представяне в турнира за Европейската купа и по-добро класиране на олимпиадата в сравнение с предишните игри, тъй като състезателите имат необходимите условия за подготовка.

Видяна общо: 337 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.