Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Откриха модерна винарска изба в Русе

Дата: 14.12.2005

100 хиляди литра годишно ще произвежда модерната бутикова винарна на братята Атанас и Пламен Бобокови в Русе. Тя бе открита от президента Георги Първанов в събота вечер.

Като съдружник братя Бобокови са привлекли Цанко Станчев, един от най-добрите специалисти в България в областта на винопроизводството.

За откриването на "Винарска къща Русе" дойдоха още вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин, депутатката от НДСВ Лидия Шулева, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Президентът Първанов запечата 3 бутилки от продукцията на избата в Хайдушката зала на ресторантския комплекс, а домакинът Пламен Бобоков пожела да бъдат изпити при влизането на България в Европейския съюз.

Избата ще предлага червени вина - мерло, каберне, розе, младо и мерло ново, и бели - шардоне, совиньон блан и траминер, под търговската марка "Левент".

"Гроздето се изкупува от цяла България от предварително проучени масиви, червените от Свиленградско, а белите от Плевенско и Варненско", обяснява Цанко Станчев. - "Технологията е "щадяща" и за гроздето и за виното, т.е. почти ръчна."

Освен избата комплексът "Левента" на "Винарска къща Русе" разполага със зала за дегустации, магазин и ресторант-градина.

"Целта ни е да произвеждаме висококачествени елитни вина и да развиваме винен туризъм", каза Пламен Бобоков. - "Планираме и създаване на собствени лозови масиви в Русенския регион, за да затворим производствения цикъл".

Първият продукт на новата винарна е "Мерло ново". Той е произведен по технологията на френското божоле.

в-к Монитор

Видяна общо: 387 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.