Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Шуменската винарна "Домейн Бойар" спира работа

Дата: 14.12.2005

Шуменската изба на "Домейн Бойар" ще съкрати 57 души, или 70% от персонала си, от 15 декември. Винарната е уведомила за подготвяното съкращение бюрото по труда в Шумен, като е уточнила, че ще освободи хората заради лошите финансови резултати и намаленото производство на вино.

Изпълнителният директор на "Домейн Бойар" АД Маргарит Тодоров не беше намерен за коментар. От софийския офис на компанията не знаеха за ставащото в шуменската винарна и съобщиха, че Тодоров е в чужбина.

Информацията обаче е потвърдил управителят на избата инж. Цанко Станчев, според когото производството в шуменския клон на "Домейн Бойар" ще спре за неопределено време.

Причината била слабата реколта от грозде за вино тази година и загубата на пазарни позиции, което е влошило финансовите резултати на цялото дружество.

Това е вторият случай в рамките на няколко месеца, когато винарна от групата на "Домейн Бойар" изпада в затруднение. Дни преди началото на гроздобера компанията обяви, че ще затвори модерната си изба "Сините скали" в Сливен и ще изпрати на борсата близо 100 души персонал.

Причината бяха прогнозите за слаба реколта. Въпреки това дружеството започна да изкупува грозде, а винарните му в Сливен и с. Кортен заработиха с пълен капацитет. Маргарит Тодоров обясни тогава, че доброто качество и захарност на гроздето в региона на Сливен и Кортен са станали причина за решението им да купуват грозде. Засега шуменската винарна няма да бъде затворена.

Тя е с капацитет 10 хил. тона, а белите й вина се продават най-вече в Германия, други страни на Западна Европа и САЩ. От 1996 г. избата е собственост на "Домейн Бойар" АД.

БТА

Видяна общо: 392 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.