Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Американците идват у нас предимно на културен туризъм

Дата: 15.12.2005

Туристите от САЩ и Канада идват в България най-често на културни и опознавателни обиколки, съобщи Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация г-н Благой Рагин след участието на страната на Световния конгрес по туризъм на АСТА (ASTA - American Society of Travel Agents) през ноември 2005 г. в Канада.

През миналата година в България са пристигнали близо 40 хил. туристи от САЩ, което е с над 26 на сто повече от 2003 г. Значително по-малък е броят на канадските туристи - близо 5.5 хил. (25% повече от предходната година). Тенденцията на растеж се запазва и през тази година. За първите осем месеца на 2005 г. американските туристи в България са над 43 хил. и това е с над 15 на сто повече от същия период на миналата година.

Броят на канадските гости за същия период е над 6 хил. или с над 20 на сто повече от осемте месеца на 2004 г.

Въпреки, че броят на американските гости е все още малък, посещенията им бележат ръст и България има потенциала да привлича повече туристи. За целта е нужно да се изработи прецизирана стратегия за навлизане на американския пазар.

Потенциалните нови продукти в това отношение са СПА и балеоложкия туризъм, ски туризма и др. Специалистите посочват като добра възможност и предлагането на комбинирани турове със съседните страни като Гърция и Турция.

Продуктите, които сега се представят на американския пазар, са културно-познавателни турове, при които се посещават обектите под егидата на ЮНЕСКО - класическа България, "сити брейкс" (city brakes) в София, Велико Търново, българските манастири, Долината на тракийските царе и т. н. Организират се също така и бизнес и специализирани пътувания и др.

БХРА

Видяна общо: 331 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.