Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Искат 18 млн. лв. за пътища в област Велико Търново

Дата: 14.12.2005

Кметовете на 10-те общини от областта представиха исканията си за изграждане, реконструкция или ремонт на пътища от четвъртокласната пътна мрежа. Общата стойност на предложението пред МРРБ е 18 121 512 лв. Градоначалниците искат пари от държавния бюджет за 82 пътни отсечки. Най-голяма е заявената сума от Община Лясковец ­- 6 млн. лв. Най-малко иска Община Сухиндол ­- 375 хил. лв.

Повечето от кметовете са песимистично настроени към финансирането, което ще получат догодина. Сумите за обектите се редуцират и се върви към пътища, за които трябват по-малко пари, но са по-малко приоритетни, коментираха от общините Полски Тръмбеш и Сухиндол. Кметовете на Лясковец и Златарица потърсиха помощ от областния управител за пътищата от третокласната пътна мрежа, които не са в правомощията на градоначалниците.

За основен ремонт и рехабилитация на осемте километра от пътя Честово ­ Козаревец Община Лясковец иска държавно финансиране от 2,3 млн. лв. За новото строителство на 9 км от пътя между свищовските села Ореш и Драгомирово се кандидатства за 1 млн. лв. За обходния път Дебелец ­ кв. "Чолаковци" Община В. Търново кандидатства за държавно финансиране от 1,13 млн. лв.

в-к Янтра Днес
 

Видяна общо: 417 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.