Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Американски фирми наемат наши студенти

Дата: 15.12.2005

400 души ще си намерят работа в САЩ през идното лято, обещаха организаторите на програмата. Толкова са и свободните позиции, които са обявени от седемте фирми. На интервю са поканени първите, които са се записали в програмата. Нови работодатели обаче се очакват в страната ни през януари и февруари. Няма крайни срокове за записване в програмата, обясни Васил Цанов от "Юзит Калърс". Има обаче техническо време, което трябва да се предвиди за обработката на документите. Ако кандидатствате за първи път, добре е да подадете документи поне половин година по-рано, за да сте сигурни, че ще са готови навреме. Ето защо повечето студенти се записват още в началото на учебната година. Последната организирана среща с работодатели обикновено е през март. Ако обаче някой реши да замине след това, му предлагат страници с оферти в интернет, за да се свърже сам с компаниите.

130 наши студенти ще наеме US милиардерът Доналд Тръмп за работа в САЩ идното лято. Това съобщиха вчера от фирмите за студентски обмен "Юзит Калърс" и "Интеграл", които организират интервютата.

Медийният магнат е пратил тук свой представител да подбере обслужващ персонал за две от казината му в Атлантик сити, щата Ню Джърси. Срещи с кандидатите имаше на 13 и 14 в София, а днес и утре ще има такива във Варна.

Веднага след интервюто мераклиите разбираха дали са наети. "Ще бъда сервитьорка за почти 7 долара на час", похвали се Деница от УНСС. Тя се надявала с парите от бакшиши надницата да стане двойна. "Аз пък ще посрещам гостите на входа на казиното за близо 9 долара на час, но ми казаха, че няма да взимам бакшиши", оплака се пък колежката й Надежда, с която са се записали заедно за участие в програмата Work&Travel USA.

Освен Тръмп в страната ни са още 6 работодатели. След неговите казина най-атрактивни за студентите са два хотела в Аляска - Westmark и Greyline. Предлага се работа още в Колорадо, Мичиган и Вермонт. Търсят се и управители на плувни басейни в Колумбия, Джорджия, Северна Каролина и др. На седмица се работи около 30-40 часа, но в някои оферти работното време стига и 50-60 часа.

в-к Стандарт

Видяна общо: 301 рейтинг: 0.08





Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.