Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

38 000 си купиха билет за Космоса

Дата: 18.12.2005

Над 38 хил. души от 126 страни искат да летят в Космоса и са платили депозит, за да си запазят място в някой от полетите на компанията "Върджин галактик", предаде АП. Компанията бе специално създадена от милиардера ексцентрик Ричард Брансън, за да изпрати първите туристи в Космоса.

Първите в списъка от туристи са дали по $200 000. Очаква се полетите да започнат през 2008 г.

Самият сър Ричард Брансън заяви на пресконференция вчера, че всеки, който желае да лети, ще премине през тридневно обучение. Полетът ще трае около 2 часа, а пътниците ще могат цели 5 минути да се порадват на безтегловността. "Всеки ще тръгва като обикновен пътник и ще се връща като астронавт", заяви Брансън.

Изпълнителният директор на компанията "Върджин Блу еърлайн" Брет Годфри и двама журналисти, пишещи за наука и технологии, ще бъдат сред първите австралийски частни астронавти.

Междувременно стана ясно, че "Върджин галактик" и щата Ню Мексико са се споразумели за изграждането на космодрум на територията на щата.

Проектът е на стойност $225 млн., а средствата за осъществяването му ще дойдат едновременно от местни, щатски и федерални източници. Строежът на космодрума може да започне в началото на 2007 г.

Пътешествие 

Видяна общо: 329 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.