Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Марк Жирардели и община Банско основаха съвместно дружество

Дата: 15.12.2005

Основано е съвместното акционерно дружество на ски легендата от Люксембург Марк Жирардели и община Банско, което ще строи зимен център в курорта. Спортният клуб "Център Жирардели спорт - Банско" е с капитал 18 409 640 лв., разпределен в обикновени поименни акции с право на глас с номинал 1 лев. Община Банско придобива 15% от акциите на стойност 2 763 000 лв., като апортира 3 недвижими имота с обща площ 8587 квадратни метра, намиращ се до началната станция на кабинковия лифт. Останалите 15 640 000 акции в новото АД са собственост на едноличното дружество на Марк Жирардели.

Засега няма изготвен проект за изграждане на спортния център, каза кметът на Банско Александър Краваров. Строителството ще започне най-рано през лятото на следващата година. Дотогава ще се подготвят проектите и ще се съгласуват в общинския съвет. Идеята ни е спортният център да стане притегателно място и за други светила световния ски-спорт. И те не се само да гостуват за откриване на сезона, но и да обучават млади скиори в Банско, каза градоначалникът на най-големия зимен курорт в България.

Последната публикация за България на британското електронното издание Assetz нареди инвестициите в Банско и Боровец редом с тези в традиционните ски-дестинации във Франция, Швейцария и Италия.

в-к Монитор

Видяна общо: 351 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Марк Жирардели и община Банско основаха съвместно дружество
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.