Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Главният архитект ще одобрява сергиите в Несебър

Дата: 16.12.2005

Главният архитект на Несебър ще одобрява схемата на разполагането и дизайна на преместваемите търговски съоръжения в старата част на града, съобщиха от общината. Предложението ще бъде разгледано на последното заседание на общинския съвет за 2005 г., което ще се проведе в петък.

В промяната на наредбата, засягаща условията за провеждане на търговия на открито, се предвижда дейността да се извършва по схема одобрена от главния архитект на общината. Към нея ще се приложи и обяснителна записка за квадратурата на заетата търговска площ, съоръженията, които ще се ползват и тяхното предназначение. За старата част на Несебър преместваемите търговски съоръжения ще трябва да са по унифициран дизайн. Предвижда се изрична забрана за поставяне на сергии, които не отговорят на тези условия около паметниците на културата, пред търговските обекти, по стените и оградите на къщите.

Промените в общинските наредби не предвиждат завишаване на тарифите за таксите за ползване на тротоари, площади, улични платна и други терени за рекламна дейност.

Пътешествие

Видяна общо: 345 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.