Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Руски олигарси ще играят голф у нас

Дата: 19.12.2005

Богаташи от Русия ще идват да играят голф у нас. Догодина туроператори от Москва ще оглеждат игрищата ни и възможностите за настаняване в луксозни хотели. Интересът е бил предизвикан на Международното изложение за голф туризъм IGTM на Канарските острови. В панаира са участвали 47 страни, сред които и България. Интерес към представените проекти на голф игрища край Балчик, Каварна, Долна баня и Банско проявиха и туроператори от САЩ, Холандия, Германия, Англия и скандинавските страни, съобщи Румен Тодоров от колежа по туризъм "Албена" в Добрич. Проектите са на обща стойност над 500 млн. евро. След реализацията им България ще стане една от най-предпочитаните дестинации в Източна Европа за богати голфъри, допълни Тодоров. Дизайнерите на игрищата у нас са световноизвестни състезатели, които са капитани на отбори в САЩ и Европа. Това е допълнителна реклама за страната ни, тъй като запалените играчи търсят нови игрища по света, за да пробват стиковете си.

По данни на международната асоциация на голф туроператорите приходите от този вид туризъм за 2005 г. в Европа са 2,4 милиарда долара. Почти шест пъти повече пък са тези в Америка. Статистиката сочи, че голфърът харчи четири пъти повече от обикновения турист. Голф играят между 50 и 60 милиона души по света. Те получават средна месечна заплата от 4000 евро.

в-к Стандарт

Видяна общо: 402 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.