Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Продават Чичо Томовата колиба

Дата: 18.12.2005

Чичо Томовата колиба от едноименния роман на Хариет Бичър Стоу, посветен на кошмара на робството, е обявена за продан в Роквил (Мериленд), разположен близо до Вашингтон.

Местните власти са създали фонд и набират средства за закупуването й. Целта им е да направят от къщата историческа забележителност, която да е отворена за посетители.

Тристайната колониална къща и колибата се продават за 990 000 долара. До момента къщата винаги е била частна собственост и много малко хора знаят, че тя се намира именно в Роквил. Семейството, разполагащо с имота, едва сега реши да продаде къщата и колибата, в която е живял Джозиах Хенсон - робът, чиято автобиография е използвана като модел за написването на романа "Чичо Томовата колиба".

Стоу написва този роман като протестна реакция срещу нововъведения Закон срещу бягството на роби (1850), според който оказващите помощ на избягал роб се считат за престъпници. Чичо Том от романа е купуван и продаван три пъти и накрая е пребит до смърт от последния си собственик. Романът веднага става бестселър.

Превежда се на 37 езика и само за пет години се продават половин милион бройки.

в-к Вашингтон Пост

Видяна общо: 365 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.