Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Отчуждават се гори за строеж на укрепления по Дунав

Дата: 19.12.2005

Да се изключат близо 254 декара залесени и незалесени площи от държавния горски фонд за укрепване на река Дунав, реши правителството. Промяната е свързана с изпълнението на проект за изграждане на укрепления срещу ерозията.

Изключените от фонда терени са в землищата на видинските села Сланотрън и Кутово, в монтанските. Горни и Долни Цибър, плевенското село Черковица и град Гулянци. Проектът за укрепване на Дунав се изпълнява по националната програма за борба с ерозията от 1998 г. В момента там виреят ценни дървесни видове, които са застрашени от разрушителната водна стихия.

Проектът е на стойност 40 млн. евро и се финансира чрез кредитни споразумения между българското правителство и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и Банката за развитие на Съвета на Европа. Кредитирането от ЕИБ е в размер на 25 млн. евро, останалите 15 млн. евро са от банката на Съвета на Европа.

Пресцентър Министерство на земеделието

Видяна общо: 410 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.