Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Хората са заселили Англия преди 700 хил. години

Дата: 18.12.2005

Древни инструменти, открити във Великобритания показват, че хората са живели в Северна Европа 200 хил. години по-рано от смятаното досега. В онези времена в Англия все още имало саблезъби тигри, слонове и лъвове.

В сряда учените обявиха, че са открили 32 кремъчни артефакта в речните седименти на Пейкфийлд, в Източна Англия, датиращи отпреди 700 хил. години и представляващи най-ранното доказателство за присъствие на хората на север от Алпите. Английските учени публикуваха пълна информация за смайващите си разкрития в списание Nature.

Учените от дълго време поддържаха тезата, че хората не са мигрирали преди половин хилядолетие от сравнително топлия климат на средиземноморския регион на север, но досега нямаше неоспорими доказателства. В научните среди има съмнение, че присъствието на хората по тези северни европейски ширини може да се сложи и с по-задна датировка. Според някои специалисти по онова време Англия все още е била свързана с континента и е имало периоди с нормални условия за живот, но те са били прекратявани от ледници, които замразили и деформирали пейзажа.

Най-ранните следи от хора в Южна Европа са отпреди 800 хил. години и са открити в Атапуерка, Испания.

Associated Press

Видяна общо: 351 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.