Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Руснаци наливат милиони в Балчик

Дата: 19.12.2005

Богати руснаци изместиха англичаните при покупките на земя и вили по Северното Черноморие. Парцелите на първа линия удариха рекордната цена от 80-90 евро за кв. метър. Най-търсените места са край бъдещите голф игрища в Балчик, край село Топола и в местността Икантълъка. Празните терени с красив панорамен изглед към морето и изградена инфраструктура се търгуват по 50-75 евро за кв. метър. В някои села още се намират парцели за по 10-12 евро за квадрат. Но в Рогачево вече са по 60 евро, а в Кранево - 100 евро. Цените на имотите в белия град са скочили двойно само за година.

Най-скъпо е новото строителство до крайбрежната алея - Дамбата, където цената на кв. метър е 1000 евро. Във вилните зони "Белите скали", "Момчил", "Сборно място", "Овчаровския плаж", "Фиш-фиш" новите къщи се продават по 800 евро на кв. метър. Руснаците предпочитат празни парцели за ново строителство, както и готови луксозни вили и хубави апартаменти в затворени комплекси край морето. Те идват да почиват и да живеят у нас, казаха от агенцията. Руснаците са много по-щедри във вложения за екстри и всякакъв лукс в новите си придобивки.

Адрес - Недвижими имоти

Видяна общо: 417 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.