Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Поумняваме след секс

Дата: 25.12.2005

Няма нищо по-хубаво от редовния секс, заявиха за пореден път учените, които все по-често нищят интимните навици на човечеството, вероятно обезпокоени от засилващата се демографска криза. Този път психолози от университета в Единбург, Шотландия, изследвали 3000 европейци от 10 страни и немски учени от университета в Хамбург, цитирани от "Дейли телеграф", единодушно доказаха, че активният секс удължава живота, подмладява ни и ни прави по-умни. Според научните наблюдения хората, които правят любов по три и повече пъти седмично, изглеждат поне 10 години по-млади от връстниците си.

Учените обясняват ефекта със загубата на мазнини и засиленото количество в мозъка на ендорфин - веществото, което има обезболяващ и успокояващ ефект. Изследователите твърдят, че определящ фактор за външността на човека е неговият начин на живот, като акцентът пада върху сексуалната активност. Иначе казано от много глава не боли.

Пътешествие

Видяна общо: 350 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.