Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Комплекс Катарино е сградата на годината

Дата: 18.12.2005

Комплекс "Катарино Хотел & СПА" край Разлог получи най-голямата награда в конкурса "Сграда на годината - 2005".

4-звездният хотел и вилното селище към него бяха избрани от 19-членно жури начело с арх. Митьо Виделов на церемония в София в четвъртък вечерта. Призът бе връчен на проектанта - арх. Лозан Лозанов, и на инвеститорите в комплекса - СИБанк и "Балканстрой", от председателя на Олимпийския комитет Стефка Костадинова.

Благодаря на екипа, че създаде място за отдих, което се вписва в природата и дава възможност на хората да се почувстват близо до нея, каза председателят на надзорния съвет на СИБанк Цветелина Бориславова. Арх. Митьо Виделов също посочи хармонията между ваканционния комплекс и заобикалящата го среда, като решаващ фактор за присъждането на наградата.

"Катарино Хотел & СПА" взе приза и в категорията "Ваканционни комплекси", където бяха номинирани комплексите "Тамплиер", "Флора" и "Аркадия". В категорията "Градски хотели" първата награда получи хотел "Феста Барсело София" на "Феста холдинг".

Цветелина Бориславова и арх. Лозан Лозанов показват статуетките, с които бе отличен комплекс "Катарино" (на снимката горе).

Хотел "Гранд Арена" от веригата "Кемпински" в Банско бе отличен като най-добър ваканционен хотел. Освен него бяха номинирани СПА комплекс "Орфей" в Девин и "Тринити сий резидънс", който получи специална награда за умело вписване в архитектурната среда на Несебър.

В категорията "Търговски сгради" наградата взе автосалонът на БМВ и "Мини" в София.
Като най-добри производствени сгради бяха отличени винарските изби "Беса Валей" и "Огняново" в пазарджишкото село Огняново.

За най-добра жилищна сграда бе избран миникомплекс "Борово" на "ФеърПлей интърнешънъл".

В категория "Бизнес сгради" наградата получи "Ийст парк трейд център" на "Стилмет". Номинирани в категорията бяха и сградата на Първа инвестиционна банка на столичния бул. "Драган Цанков", "Платинум бизнес център" и паркинг сградата в "Бизнес парк София".
Специална награда за принос в развитието на пазара на ваканционни селища получиха братя Диневи, които първи у нас въведоха модела за изграждане на ваканционни комплекси от затворен тип. Двамата предприемачи са инвестирали в комплекси и хотели в Свети Влас, Бургас, Слънчев бряг, Пампорово, София и др., а в момента работят по проект за най-голямото яхтено пристанище в България в курортното селище Свети Влас.

Присъдена бе и специална награда на публиката, която получи търговски комплекс "Триа" в Бургас. Той събра 6716 гласа от sms-гласуване.

За първи път бе присъдена и награда "Вечните сгради на България", която бе дадена на Боянската църква.

в-к Монитор

Видяна общо: 371 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.