Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Джиповете ще бъдат забранени в Атина

Дата: 18.12.2005

Гръцкото правителство проучва възможности да прогони големите джипове от Атина, тъй като заемат много място по улиците и затрудняват движението в столицата.

Става дума за 40 хиляди големи и "страшни" коли, които съставляват 11 на сто от автомобилите, циркулиращи ежедневно из гръцката столица, някои от тях с дължина до пет метра, а собствениците им ги ползват като коли от среден клас.

Според гръцкото транспортно министерство само за последните пет години броят на джиповете в Атина се е удвоил.

Искаме на всяка цена да ограничим достъпа на тези коли до центъра на Атина, тъй като заемат площ при паркиране значително по-голяма от класическите автомобили, бият тревога експерти по транспорта, като уточняват, че ограничителните мерки няма да засегнат живеещите в центъра на гръцката столица, чийто джипове ще бъдат маркирани със специални стикери.

в-к Та Неа

Видяна общо: 396 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.