Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Променят договора за магистрала Тракия

Дата: 19.12.2005

Концесията за магистрала "Тракия" ще бъде променена. Отсечката Калотина - София може да се финансира от предприсъединителните фондове на ЕС.

Отсечката ще бъде извадена от договора за концесия на аутобана независимо от решението на Върховния административен съд. Магистратите гледат дело за законността на концесията по сигнал на зам. главния прокурор Митьо Марков. Офертата на португалските фирми "Лена Енгенхариа и конструкош С.А.", "МСФ-Мониз да Майа", "Серра", "Фортунато Емпрейтейрош С.С.", "Сомаг Консешос и Сервисуш С.А." и на българските "Автомагистрали" и "Техноекспортстрой" бе избрана без търг и конкурс.

Изграждането на отсечката София - Калотина е приоритет за Евросъюза, защото тя е част от магистралата Ниш - София и транспортен коридор № 10, каза Пенчева. От Министерството на регионалното развитие и благоустройството отказаха коментар. Преди два месеца Европейската комисия е решила да финансира приоритетно най-важните пътни артерии в съюза. Сред тях са и минаващите през територията на България транспортни коридори 4 и 10. ЕС ще плати и Дунав мост-2 при Видин - Калафат заедно с подходните пътна и жп инфраструктури.

mediapool

Видяна общо: 369 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.